logo

Дъга от цветове изгря над модната седмица в Лондон

Дъга от цветове изгря над модната седмица в Лондон през февруари

дъга-цветове-изгря-модната-седмица-лондон-дизайнер-муун-лии

Moon Lee

Модната седмица в Лондон, която се проведе за 67- ми път през февруари тази година, се окичи с дъга от цветове в ярки, чисти и преливащи се тонове, и принтове в едноцветни и многоцветни комбинации. Пъстрите цветове и смелите комбинации са отново на мода! Лондонските дизайнери разкриха пълната им сила и красота на ревютата и презентациите си за сезон есен/зима 2018.

australian-fashion-council-designers-showroom-aw18

Australian Fashion Designers

Седмицата на модата е дългоочаквано събитие, което се проведе в пет последователни дни – от петък, 16-ти, до вторник, 20-ти февруари. Излючително натовареният график включваше 47 модни ревюта, 28 презентации и 32 събития.

MM6_LucieRox_598

MM6

london-fashion-aw18-presentation-beer

Steven Tai

Най-впечатляващите ревюта бяха на JW Anderson, носител на наградата за Британски Дизайнер на Дамска Мода на Годината 2017, и грейналата дъга от цветове на Burberry. Това е последната колекция на Christopher Bailey, с която той се сбогува като дизайнер на Burberry и ни увери, че марката ще остане вълнуваща, модерна и креативна. Дали ще бъде такава, ще видим в следващият сезон.

burberry-rainbow-february-collection-catwalk-lights-installation

Burberry

pam-hogg-ss18-yellow-dress

Pam Hogg

 

За първи път Delpozo показаха своя колекция по време на лондонската седмица на модата. С ревюта се представиха и дизайнерите: Chalayan, Erdem, Jasper Conran, Lulu Guiness, Nikopanda, Pam Hogg, Peter Pilotto, Simone Rocha, Temperley London и др.

Английският бранд Mulberry отново впечатли с оригинални дамски чанти и за първи път се включи в надпреварата за клиенти като даде възможност на всички да закупуват облекла и аксесоари от колекцията, минути след ревюто.

 

 

mulberry-ss18-collection-rainbow-spencer-house

Mulberry

Модната индустрия във Великобритания е изключително развита и вдъхновяваща. Само през 2016 г. тя е донесла на страната приход от 29.7 билиони паунда, от общия приход на страната – 41.7 билиони паунда. Модната индустрия се приема за сериозен икономически сектор. Той е един от основните работодатели в страната, който осигурява над 850 000 работни места. Китайските туристи са най-масовите потребители на луксозни стоки.

kim-kwang-london-designer-showroom-aw18-boots

Kim Kwang

Мястото на  модното събитие отново беше 180 The Strand, където бяха позиционирани дизайнерските шоуруми, лаболаторията за дизайнери – новатори и изследователи, както и зала за ревюта. Всъщност ревютата се провеждаха из цял Лондон, в зависимост от предпочитанията на различните модни марки.  Участие взеха едни от най-талантливите и новаторски имена в модната индустрия във Великобритания и не само. Лондонската седмица на модата е една наистина международна платформа за изява на участници, които този сезон бяха от 60 страни. Червен килим приветстваше гостите на събитието в The Strand. Журналисти, блогъри, влогъри, търговци, известни личности и спонсори подкрепиха дизайнерите с присъствието си.

дъга-цветове-изгря-лондон-седмица-модата-есен-зима-2018-сезон-червен-килим

Designers showrooms

Традиционно дизайнерските шоуруми се представиха с богатство от стилове на международни дизайнери. И тук грееше дъга от цветове. Над 100 дизайнера представиха новите си модни идеи в облекла, бижута и аксесоари.

designer-showroom-london-fashion-week-red-carpet

Designers showrooms

rumisu-skarf-emma-shipley-london-fashion-week-aw18-designer

Rumisu and Emma.J.Shipley

През 2018 г. основен фокус се постави върху „Позитивната мода“ – платформа, създадена да промотира богатството от различия, отвореност в комуникациите и устойчивост на създаваните облекла. Организаторите окуражаваха модата да бъде използвана като платформа за промотиране на глобална промяна в отношението ни към нея.

boots-portrait-maxine-london-fashion-week-aw18

Maxine

positive-fashion-heel-shoe-print-leather-london-fashion-week-aw18

Maxine

„Откривателската лаболатория“ предостави възможност на утвърдени и млади дизайнери да обединят модата с изкуството, в частност – музика и арт. Изследователи, новатори, мислители и творци, кръстосаха умове и талант в обединяване на технологиите, модата и пърформанса.

bag-trend-pastel-colour-designer-showroom-london-fashion-week-aw18

Designers showrooms

newgen-designer-london-fashion-aw18

Newgen

Инициативата на Британския моден съвет, наречена  NEWGEN, отново представи млади британски дизайнери. Един от които – Richard Quinn, бе отличен с награда след представянето му с модно ревю. Той получи огромната чест да бъде награден лично от кралицата на Великобритания с едноименната награда “Кралица Елизабет II –  Награда за Британски Дизайн“. Наградата инициира разпознаването, което ролята на модната индустрия заема в обществото и дипломацията. Наградата се дава за първи път. Тя ще бъде връчвана всяка година на изгряващ млад британски дизайнер, който показва изключителен талант и оригиналност. Наградата „Кралица Елизабет II за Британски Дизайн“ е основана от професионалният съветник и личен дизайнер на кралицата – г-жа Ангела Кели, която ръководи гардероба на кралицата през последните 26 години.

queen-elizabeth-anna-wintour-london-fashion-week

Credit: Mike Marsland/WireImage/Getty Images

designer-showroom-art-gallery-fashion-week-london-aw18-nabil-nayal

Nabil Nayal

Творчество в дизайна, иновации в технологиите, умело използване на цветовете за комуникиране със съвременното общество, както и новости в маркетинга демонстрираха дизайнерите и модните марки по време на лондонската седмица на модата през февруари. Очаква ни един изпълнен с настроение цветен сезон!

moon-lee-rainbow-embroidery-portrait-london-fashion-aw18

Moon Lee

designer-showroom-london-fashion-week-aw18

Vin + Omi

kaleos-eyehunters-london-fashion-week-aw18

Kaleos Eyehunters

roses-pink-london-fashion-week-aw18-lavazza-coffee

lavazza coffee

 

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *