logo

ИЗКУСТВОТО – ОБЕКТ НА ИНТЕРЕС ЛИ Е ЗА ЛОНДОНЧАНИ?

london-art-fair-2018-irina-blog-collector-galleryИзкуството, което купуват лондончани е въпрос, който интересува най-много ценителите и колекционерите на изкуство, както и галериите, които търсят международни изяви и искат да се включат в едно от най-престижните арт изложения в английската столица, каквото е ‘Лондон Арт изложение’.

art-fair-london-irina-blog-collector-gallery-buyer art-interior-home-decor-irina-blog-london-fair london-art-fair-2018-irina-blogСъбитието се проведе от 17 до 21 януари 2018 в най-големия бизнес център в Лондон. Галеристите от тазгодишното представяне споделиха, че очакват по-голям обем продажби на съвременно изкуство, отколкото изкуство в традиционни техники и сюжети. На стените на галериите се кипреха интригуващи картини, рисунки и фотографии, а скулптури, керамични предмети и необичайни мебели обитаваха вътрешното пространство. Бяха изложени огромни платна, както и творби от нетрадиционни материали като метал, пластмаса и тъкани. По-голям брой от творбите обаче бяха в малки размери, компактни и готови да „тръгнат“ с нов притежател.wood-art-table-frame-graphic-fair-london brick-art-fair-london pig-art-sculpture-hunter-fairframe-colourful-home-painting-original-white-company home-sculpture-original-yellow-interior-irina-blog metal-life-original-art-fair-it-blog manolo-balesteros-artist-irina-blog-glass-metal-loopКакво изкуство се купува на Лондонското Арт Изложение е сложен въпрос, тъй като зависи от онова, което представят авторите, както и от посетителите, които могат да се превърнат в потенциални купувачи. Не е никак лесно да разпознаеш от пръв поглед кои са те, особено в космополитен град като Лондон. Тук всеки се облича според удобството и личните си усещания за мода, а не толкова според финансовите си възможности и социален статус. Но едно е сигурно – лесно е да разпознаеш почитателите на изкуството!   Посетителите на изложението са именно такива, имайки предвид, че  входът не е безплатен. Но всъщност… те ли са така желаните от галеристите купувачи на изкуство?katherine-house-gallery-london-irina-blogchild-introduce-art-fair-london-irina-blogstillife-photography-art-fair-it-blog-naturered-dog-poo-contemporary-joke-artIrene-Grau-artist-irina-blog-gallery-contemporaryРазглеждайки наоколо, заобиколена от красиви, провокативни,  и няколко дразнещи картини и рисунки, фотографии, скулптури и други арт прдмети, които чудесно могат да се впишат във всеки дом или офис интериор, се почувствах вдъхновена, мотивирана и леко разочарована. Всички тези смесени чувства разбушуваха мислите ми. А това се случва само когато, според мен, изкуството изпълнява функцията си да провокира. Това е моята причина да обичам и купувам изкуство, и да се наслаждавам истински на събития като Лондонското Арт изложение.

pink-portrait-woman-face-paint-contemporary-texture

original-interior-idea-big-painting

 

 

 

 

 

 

 

 

jack-murder-serbia-contemporary-art-fair-londoninterior-design-grey-art-gallery-fair-london competition-art-contemporary-gallery-representationinterior-art-idea-buyer-gallery-fairfurniture-art-frame-wood-fair-londonАко сте заинтригувани какво се продава и купува на арт изложението,то, посетете  следващото изложение, което ще се проведе от 16 до 20 януари 2019г. на същото място и…пребройте червените точки, които ще ви ориентират в продажбите. Ето още няколко снимки на изкуството, което се продаваше и купуваше на тазгодишното изложение. рамка-борд-изкуството-арт-изложение-лондон абстрактно-изкуството-лондончани-рамка-галерия tea-pot-bird-ceramic-art-sold-art-fair-london waterhouse-dodd-gallery-blue-london-art-fair manolo-balesteros-irina-blog-original-art-book-loverКонтакти на галериите, които представят различни автори, може да откриете на сайта на събитието: https://www.londonartfair.co.uk/ Галеристите ще отговорят с удоволствие на всякъкви запитвания.изкуството-лондон-арт-изложение-2018-изкуство-скулптура-фотография-съвременнаOne response to “ИЗКУСТВОТО – ОБЕКТ НА ИНТЕРЕС ЛИ Е ЗА ЛОНДОНЧАНИ?”

  1. IDM Crack says:

    Wow, this article is good, my sister is analyzing such things,
    thus I am going to let know her. http://hora24.mx/?p=2709

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *