logo

Камила, съпругата на принц Чарлз, специален гост на седмицата на модата

Специален гост на седмицата на модата в Лондон бе Камила, Дукесата на Корнуел, и втора съпруга на Принц Чарлз. Тя беше облечена в стилна тъмно синя рокля с бели ленти, дело на дизайнера Брус Олдфийлд.

принц-чарлз-камила-кралско-семейство-лондон-мода-есен-зима-2019-тенденции-награда-кралица-елизабет-втора-британски-дизайн

Посещението на Камила беше изненада за мен и бях много приятно впечатлена, когато я срещнах в дизайнерските шоуруми през последният ден на модното събитие – 19ти февруари.

Дукесата се запозна с всички дизайнери, които представиха свои творения в дизайнерските шоуруми. Дизайнерите й разказаха за своите вдъхновения и модни решения за сезон есен/зима 2019.

camilla-duchess-cornwall-royal-paula-knorr-designer-showroom-london-newgen
camilla-duchess-cornwall-entourage-newgen-london-fashion-week-royal

След приятното посещение на шоурумите, Камила беше поканена от Каролин Ръш, изпълнителният директор на Британският Моден Съвет, на модното ревю на британската млада дизайнерка – Бетани Уилямс.

camilla-duchess-cornwall-caroline-rush-british-fashion-council-royal-family-isosceles-lingerie-newgen

Младата дизайнерка представи колекция облекла от материали, специално създадени от рециклирани вестници и органични остатъци. Уилямс използва още застояли в складовете прежди и деним, който вече е бил носен под формата на друг вид облекла. Моделите са изработени от комуна от жени, зависими от наркотични вещества, които като част от рехабилитационния си процес усвояват нови занаяти и техники за изработване на облекло. С колекцията си дизайнерката се опитва да подкрепи обучаващата програма и на жените в затвора Downview.

Камила подчерта, че обединяването на група хора под една идея е прекрасно, и заради промяната, която тя създава в живота на тези жени, заслужава да бъде наградена. От името на кралица Елизабет II-ра, дукесата връчи наградата за Британски Моден Дизайн на Бетани Уилямс.

camilla-duchess-cornwall-prince-charles-royal-family-london-fashion-week-designer-showrooms

Наградата се връчва за втори пореден път, като първият, удостоен с нея лично от кралицата, е дизайнерът Ричард Куин. Наградата на Кралица Елизабет II инициира ролята на модната индустрия в обществото и тя ще бъде връчвана ежегодно на млад британски моден дизайнер, който демонстрира изключителен талант и оригиналност.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *