logo

ТЕНДЕНЦИИ СЕЗОН ПРОЛЕТ/ЛЯТО 2018

Кои са най-новите модни тенденции за сезон пролет/лято 2018 е въпросът, който започна да ме вълнува отскоро, предполагам и вас. Какво да изберем от модните предложения на бутиците ако искаме да бъдем в крак със световните модни тенденции? След дълго проучване, открих няколко тенденции, на които ще заложа този сезон. Ето четири от тях, които ще направят популярна всяка ваша снимка в Instagram.

art-gallery-fashion-trend-ss18-paintings-akris-ss18-arthur-arbesser

Akris, Arthur Arbesser

АРТ ГАЛЕРИЯ

Не казвам, че трябва да заприличате на платно от Модилияни, но защо не насочите фокуса си към едно по-модерно течение в изкуствата, наречено „Флуксус“? Хем ще обогатите знанията си по история на изкуствата, хем ще бъдете в крак със сезонните дизайнерски вдъхновения. Накратко – „Флуксус” е течение в изкуството от 1960 г., което обединява артисти, поети, музиканти и дизайнери. То е авангардно течение, което се характеризира с „отношение” към изкуството, проявено чрез всякакви възможни материали, предмети от ежедневието, звуци, изображения и текстове. Текстът е особено вдъхновяващ в случая, кратък и ненатоварен излишно, хумористичен и „просто” идеален за въплъщаване в модата като тенденция. Лесно можете да изпишете с боя за текстил тениска или рокля, ако се вдъхновите от някой „Флуксус“ артист, измежду които Джордж Макайнас, Йоко Оно, Джозеф Бойс и др.

art-gallery-trend-writings-clothes-logo-dolchegabanna-hindmarch-anya-libertine-delarenta-ss18

Dolce&Gabanna, Anya Hindmarch, Libertine, Oscar De La Renta

paolo-sebastian-onec-upon-dream-ss18-writings-trend

Paolo Sebastian

Нови разбирания за графични изображения и текстове върху текстил, вдъхновени от ПопАрт-а, наблюдаваме в доста дизайнерски колекции: Calvin Klein, Prada, Each & Other, и др. както се вижда от модните подиуми, дизайнерите все още се вдъхновяват от изкуството, различните течения и похвати. Според мен, изкуството и модата винаги са били и ще останат, тясно свързани помежду си, не само чрез заемки и вдъхновения, а по същност и стилове.

prada-ss18-images-comics-illustration

PRADA

calvin-klein-each&other-trend-text-ss18

Calvin Klein, Each & Other

ЦВЕТНА ПАЛИТРА

Изкуството в модата или модата в изкуството винаги е на мода. И както доста художници използват магията на цветовете в пресъздаването на идеи, настроения и емоции, така този сезон дизайнерите се възползват от възможностите на цветната палитра в създаването на забележителни облекла за ежедневието. Ето и някои от тях: Akris, Burberry, Emanuel Ungaro, Mulberry, Jasper Conran, Paul Smith, Nikopanda, Agne Kuzmickait, Pam Hogg и др. Тенденцията е раздвоена, тоест дава ви две възможности за изява: да бъдете облечени в един цвят от главата до петите, или да използвате смели комбинации от ярки цветове. Всъщност този сезон израза е:  „Носете пъстри цветове от главата до … маратонките J И ще уточня, че маратонките трябва да са  едри, груби, типично в стил 80 – те. Да не пропусна и грима, който също се възползва смело от тази тенденция. Търсете новите палитри на Mac Cosmetics.

all-colours-trend-jasper-conran-paul-smith-akris-ss18

Jasper Conran, Paul Smith, Akris

all-one-colour-trend-mulberry-nikopanda-pam-hogg-ss18

Mulberry, Nikopanda, Pam Hogg

mac-ss18-eye

MAC EYE

mac-ss18-eye

MAC LIP

 

ГОРЕЩО ЧЕРВЕНО

Цветът, който зае водещо място в цветовата гама, е „горещото червено“ – без много жълто, за да няма оттенък на оранжево, и без много синьо, за да не напомня зимата. Червеното изгря на всички модни подиуми, а главен акцент получи в колекциите на Valentino, Stella McCartney, Rotarde, Mother of Pearls, David Koma, Huishan Zhang, Each&Other, Hunter, Mulberry, Noon-b-Noore, и др. По време  на Лондонската седмица на модата  всички  шоуруми бяха постлани с червен килим. Почти всеки носеше нещо червено, макар че на червения килим на Оскарите и BAFTA  тоалетите основно бяха  в черно. Червеното, дами и господа, цветът на страстта и съблазънта, през  пролетно – летния сезон е победител в играта на цветове. И не го носете само вечер в съблазнителни рокли, а и през деня под формата на ризи, суитчъри, сака и палта.

red-topcolour-ss18-trend-valentino-hunter-huishan-zhang-david-koma

Valentino, Hunter, Huishan Zhang, David Koma

red-topcolour-trend-ss18-akris-motherofpearls-anya-hindmarch

Akris, Mother of pearls, Anya Hindmarch

top-colour-red-bag-spring-summer-2018-trend-mulberry-noonbynoore-stella-mccartny-rotarde

Mulberry, Noon by noore, Stella Mccartny, Rotarde

ЦВЕТНА ДЪГА

Или дъга от цветове, която започва от небосклона и се слива с вашата рокля, блуза, пола, чанта или каквото изберете да носите този пролетно/летен сезон. Започваме с червено, топло оранжево и слънчево жълто, което преминава в приятно зелено,  в тъмните нюанси на синьото и виолетово. Според прогнозата на Pantone виолетовият цвят ще бъде №1 през 2018 г. в дизайна.

Тази тенденция предоставя безгранични комбинации, но  и  поднася доста предизвикателства към дизайнерите и потребителите. Дизайнерите и модните марки, които дръзнаха да разработят облекла в цветна дъга, са: Burberry, Mulberry, Agne Kuzmickait и др.

rainbow-trend-ss18-burberry-agne-kuzmickait

Agne Kuzmickait, Burberry

Новите тенденции на небосклона на 2018г. безспорно са ярките нюанси и богатството от цветове в различни комбинации. Носещите настроение цветове от целия спектър на дъгата и артистичната палитра на художника, предоставят огромен избор за всеки любител на модата. Бъдете смели в избора от съчетания на цветове и атрактивни!

тенденции-пролет-лято-2018-червен-дъга-цветна-палитра-надпис-букви-илюстрации-арт-галерия

Agne Kuzmickaite, Akris, Libertine, Prada, Anya HindmarchLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *